Din walking ferie skal være sjovt og spændende, men det er rigtigt at lave en plan for sikkerhed på samme tid. Selvfølgelig er der en række forskellige trin, du kan tage for at beskytte dig selv på din næste vandre eventyr, og du kan forberede dem på forhånd. Her er 7 sikkerhedstip til din næste vandreferie: -Vælg en passende sti eller rute. Hvad er terrænet ud? Er det fladt eller kuperet? Det er egnet til dit niveau af erfaring? Sværhedsgraden skal bestemmes, så det passer din oplevelse. Så stier er godt for begyndere, men andre kræver erfaring og ekspertise.

Abaconda Management Group – 2012

Når du har besluttet, hvilke vandreture forsøg, du gerne vil vandre på, vil du ønsker at tage sig tid til fuldt ud at gøre dig bekendt med sporet. Få et godt kort, ligesom en Ordinance Survey kort, der dækker området og undersøge det nøje.

Du vil gerne vide præcis, hvor du er på alle tidspunkter, samt hvordan man kommer ud af området i tilfælde af en nødsituation. Du kan kontrollere rapporter fra andre vandrere, der har brugt ruten på deres hjemmesider eller blogs. Og selvfølgelig tage kortet med dig.

Du kan opleve, at en velrenommeret vandreture organisation dækker dette spor og giver guider. Dette kan koste lidt mere end en selvorganiseret gang, men du kan få mere ud af din tur som en helhed.

Mobiltelefon / GPS

Disse dage kan du være i kontakt med omverdenen, selv når de passerer de mest afsidesliggende regioner. Tjek alarmnumre for mountain redningshold og andre støttegrupper for området. Tag din mobiltelefon og eller et GPS-system, så du kan være placeret i en nødsituation.

Mad & Drikke for din vandreferie

Nogle walking eventyr sidste kun en dag eller to. Men det er vigtigt at være forberedt ved at tage ekstra rationer af vand eller høj protein fødevarer eller chokolade. Dårligt vejr kan medføre uventede forsinkelser, så det giver mening at planlægge for eventuelle uforudsete udgifter.

Gåture Beklædning

Sørg for at du har den korrekte beklædning og fodtøj. Vandrestøvler er særligt vigtige og bør vælges afhængigt af terrænet du krydser. Er det løs fode? Vælg en fast gå-støvle. Hvis det er forholdsvis fladt og fast underlag, så en mere fleksibel vandrestøvler ville være bedre. Sørg for, at dit tøj vil holde dig varm og tør. Moderne tekstiler er åndbart – de stopper vandet gennemtrængende dine støvler og jakke, men tillader de tillader fugten at din krop producerer til at blive frigivet.