Hvis du ønsker en reel vandring udfordring i den majestætiske New Zealand South Island landskab, derefter hovedet ud til Kahurangi National Park, hvor Heaphy Track venter på de mest eventyrlystne turister. Heaphy indgår i listen over de ni store ture i New Zealand. En række vandrere endda overveje det den største af de spor afgifter til dens utrolige mangfoldighed.

reurinkjan – 1998

I modsætning til de andre store ture, Heaphy har den fordel at bo åbent hele året. Selvom sporet forståeligt er mere frekventeres sommeren, vandreture det i løbet af vinterhalvåret kan meget vel være en forunderlig oplevelse. Med sporet er mindre travlt og sandfluer ikke-eksisterende, kan du nyde en mere rolig og afslappet atmosfære. Tackling denne brede spor betyder dækker ca. 82 km, der starter i den nordlige del af Kahurangi, hvor tyk bøgeskov væven. Sporet derefter fører dig til nogle af Sydøen mest vidunderlige landskab herunder Aorere dalen. Endelig Heaphy perfekt slutter på Vestkysten, hjem til parkens smukke palme-pyntet strande.

Den Heaphy Track ikke kun kræver, at du gå, det indebærer også nogle trampende (bjergvandring). Ved at gøre dette, forventer at få øje på de naturlige levesteder for landets mest prominente indfødte fugle, som er pibere, Kea papegøjer, hvinende Kaka, blå ænder og endda kiwi. Du vil også blive udsat for forskellige geologiske formationer som alpine tue land, kalksten klipper og huler og tæt skovklædte bjerge. Hvis du har foretaget de nødvendige forberedelser og møde mediet fitness-niveau, kan du færdig sporet i fem til seks dage.

Før de når vilde Tasman kyst på vej til Karamea, bliver du nødt til at gå ind i en lækker regnskov og Nikau palmelunde. Hvis du er virkelig op til nogle alvorlige udfordring, kunne du også gå sporet begge veje. Det betyder opholder sig natten over på Perry Saddle Hut (ved Collingwood); eller Lewis Hut eller Heaphy Hut (Karamea ende) før overskriften tilbage. Men de fleste af vandrere dækker sporet kun én måde begynder deres rejse på Collingwood og slutter den i Karamea.

At give pusterum til din vandring rejse gennem Heaphy er flere bænke og hytter opstillet langs sporet. De fleste af disse hytter, som er bygget af Department of Conservation, er udstyret med gas madlavningsfaciliteter. Nogle af disse pletter har også en camping område. Børn i alderen 17 og nedenfor kan bruge hytterne gratis! De nærmeste lufthavne til Heaphy Track ligger i byerne Nelson og Westport.